top of page

Løksuppe med Superkraft

Oppdatert: 6. mar.

Her er oppskrift på en av mine favorittsupper. Klassisk Fransk løksuppe. Dette er billig og enkel mat som også har mange helsefordeler. Løk + kraft = medisinsk mat. Du trenger i utgangspunktet kun løk og kraft for å lage en skikkelig god og smaksrik løksuppe, men hvis du har litt gammelt brød og litt ost også, så har du en suppe som passer like godt til hverdags som til fest.
Løk – en av sivilisasjonens eldste medisiner Løk er en usedvanlig kraftig antioksidant som også inneholder mange kreftbekjempende stoffer. Den fortynner blodet, senker det farlige LDL-kolesterolet, øker det gode HDL-kolesterolet, motvirker blodpropp, astma, kronisk bronkitt, høysnue, infeksjoner og betennelser. Løk dreper også bakterier og ødelegger virus. Den kan i tillegg være gunstig for diabetikere, siden løk har evne til å senke blodsukkernivået. Forskerne mener årsaken er at løken påvirker leverens omsetning av glukose eller utskillelsen av insulin. De gamle egypterne brukte løk som sovemiddel, og det var nok ikke så dumt. Nyere forskning bekrefter at løk kan virke mildt beroligende på grunn av sitt innhold av antioksidanten quercetin.

Eneste bivirkning ved å spise mye løk: Kan få maten til å smake alvorlig godt og overhengende fare for godt humør, økt velvære og bedre helse!Kraft - også en av sivilisasjonens eldste medisiner

Kraft har vært en essensiell del av kostholdet vårt siden vi begynte å tenne bål. Kraft er navet i så og si alle matkulturer, selve basen til utallige tradisjonsretter. Opp gjennom menneskets historie har vi alltid kokt kraft og vært flinke til å bruke hele dyret. Langtidskokt kraft er mat og medisin på samme tid. Det inneholder massevis av nyttige næringsstoffer; aminosyrer, glukosaminoglykaner, mineraler, sporstoffer, vitaminer m.m, som bidrar til en sterkere kropp og en bedre helse. Kraft stimulerer fordøyelsen, reparerer tarmslimhinnene og styrker immunforsvaret. Kraft inneholder viktige byggesteiner for huden, bindevev, støttevev, sener, brusk, ledd, skjelett, muskler, blodårer, hår og negler. Kraft virker avgiftende, søvnfremmende og energigivende. Kraft kan karakteriseres som supermat i særklasse!Da sier det seg selv av denne komboen er helt fantastisk. Og helt vanvittig godt er det ogsåOppskrift på Siv´løksuppe med Superkraft av Angus


Oppskriften er for 10 personer. Du gjør nemlig lurt i å lage en stor porsjon da denne egner seg supert å fryse ned til dager du føler deg pjusk, og trenger en skikkelig god suppe som også kan gi deg en immunboost.Ingredienser

 • 15 løk

 • 2 hele hvitløk

 • 2 ss meierismør

 • 2 ss Superfett av Angus eller kylling

 • 2,5 liter Superkraft Angus naturell ( bland ca 4-5 ss Urkraftpulver med 2,5 liter kokende vann)

 • 1 ss rørsukker

 • fersk timian

 • 4 laurbærblad

 • saften av 1 økologisk sitronTil servering

 • Dagsgammelt brød. Gjerne surdeigsbrød på urkorn. Lag brødkrutonger eller rist brødet

 • En god ost. Jeg bruker gjerne hvit hard geitost, men en vanlig gulost funker også.Fremgangsmåte


 1. Sett ovnen på 180 grader og bak hvitløken til den er myk. Dette tar ca 30 minutter.

 2. Skjær løken i ca. 4-5 mm tykke skiver.

 3. Varm en romslig kjele og ha i smør og superfett. Ha i løken og stek den på middels varme til den er myk og blank. Dryss over sukker og stek videre til løken har fått en fin, gyllenbrun farge. Vær tålmodig! Den skal ha en brun gylden farge.

 4. Klem ut den bakte hvitløken og bland med løken.

 5. Bland Superkraften og hell i kjelen og kok opp. Tilsett timian og laurbærblad. Senk varmen og la suppen småkoke i minst 15-20 minutter, gjerne lenger. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

 6. Plukk ut laurbærblad og timianstilk og fordel suppen i skåler. Dryss over brødkrutonger og topp med revet ost. Sett skålene på brett midt i ovnen på 225 °C i 3-5 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Server med én gang.

 7. Frys ned restene i porsjoner.432 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page