top of page

Innovativ økologisk mat: Superkraftmat tar hjem BU-prisen

Oppdatert: 22. okt.


En uventet æresbevisning


Det var en stor overraskelse da Sverre H. Bjørnstad, direktør for Innovasjon Norge Innlandet, ringte for å informere meg om at Superkraftmat har vunnet bedriftutviklerprisen i landbruket for Innlandet. Innovasjon Norge deler ut denne prisen hvert år på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, og dette er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en velykket og innovativ bedrift med basis i ressursene i landbruket.



Med slagordet “kraft i kopp gir kraft i kropp” driver hun bedriften på Nes på Hedmarken, og hun samarbeider med bønder som fokuserer på dyrevelferd og økologisk produksjon. Slik øker hun omsetningen også for disse bøndene, og hun blir sett på som en viktig ambassadør for næringen. Superkraftmat AS er en svært verdig vinner av årets BU-pris i Innlandet, skriver Innovasjon Norge på sine nettsider.

Siv Hauge med Bedriftutviklingprisen og buketter med blomster
Siv Hauge: Gründer og daglig leder av Superkraftmat er både stolt og rørt over prisen.

BU-prisen: Anerkjennelse for bærekraftig innovasjon

Bedriftsutviklingsprisen (BU-prisen) hedrer bedrifter som utmerker seg innen bærekraft og nyskapning. I år ble kandidatene vurdert etter følgende kriterier:


1. Bærekraft


  • Økonomisk bærekraft: Økonomisk resultat og langsiktig lønnsomhet

  • Sosial bærekraft: Positiv påvirkning på sysselsetting og lokalsamfunn

  • Miljømessig bærekraft:

    • Effektiv utnyttelse av lokale ressurser

    • Fremme av lokal kultur og tradisjoner

    • Reduserte utslipp og miljøpåvirkning


2. Innovasjon og nyskapning


  • Utvikling av nye produkter, tjenester eller prosesser

  • Kreative løsninger på eksisterende utfordringer


Å motta denne prestisjefylte prisen er en stor ære for hele Superkraftmat-familien. Det varmer våre hjerter å bli anerkjent for vårt dedikerte arbeid og motiverer oss til å fortsette vår innovative reise innen bærekraftig matproduksjon.


 
Siv Hauge mottar BU prisen av direktør for Innovasjon Norge
Her mottar Siv prisen av direktør for Innovasjon Norge Innlandet: Sverre H. Bjørnstad

En av grunnene til at jeg er så beæret over denne prisen, er anerkjennelsen av vår innovative tilnærming til økologisk matproduksjon.

Som Sverre H. Bjørnstad, direktør for Innovasjon Norge Innlandet, påpeker:








Fra kjøkkenbenk til kraftfabrikk


Siv Hauge med et brett tørket kraft klart til å pulveriseres

Da jeg begynte å eksperimentere med å tørke langtidskokt kraft hjemme på kjøkkenet under pandemien, hadde jeg ingen anelse om hvor denne reisen ville ta meg. At det jeg eksperimenterte meg frem til der hjemme var noe innovativt med potensiale til å bli stort, tenkte jeg ikke så mye på, jeg var mest opptatt av å lage et produkt som jeg selv savnet i markedet. Næringsrik økologisk kraft i pulverform, som var lett å ta med seg, lett å bruke og ikke minst hadde lang holdbarhet.


Som naturopat og ernæringsterapeut har jeg alltid vært opptatt av matens kraft til å styrke helsen vår, men også hvordan våre matvalg påvirker jordas helse og dyrevelferden i landbruket. Jeg har alltid heiet på bønder som går den ekstra veien for å produserer mat på norske ressurser og med et stort fokus på dyrevelferd.




En familiebedrift med stort hjerte


I dag er Superkraftmat en liten familiebedrift med totalt 4 ansatte. I oppstarten av en bedrift er det helt avgjørende å ha et engasjert og hardtarbeidende team med seg. Det er enormt mye jobb å bygge noe helt fra skrætsj og det er mange fallgruver. Å være gründer blir også en livsstil, og da er det ingenting som er bedre enn at hele familien bidrar, heier og er engasjerte. Og min største helt av de alle er min kjære pappa. Han har støttet meg på alle mulige måter gjennom tøffe tider, og jeg kan vel si at hadde det ikke vært for han så hadde det ikke vært noe Superkraftmat i det hele tatt. Når du føler at noen har så stor tro på deg - så får man virkelig superkrefter!


Familien vår er en sammensveiset gjeng som alle er veldig glad i å lage mat av skikkelige råvarer, noe vi ofte gjør sammen. Det er ekstra stas at barna mine også digger Superkraftmat. De er begge ansatt deltid i bedriften. Det siste halve året har jeg fått enormt god hjelp av min sønn Leon, som har fått ansvaret for videre utvikling av nettsiden og nettbutikken, samtidig som han har vist et stort talent for bedriftsutvikling.

Min datter Lara og hennes samboer Julian som fortsatt studerer, bidrar i produksjonen i helger og ferier, tar produktbilder og har nå også fått ansvaret for deltagelser på Bondens marked. Min bror Trond Hauge, som til daglig jobber som internasjonal salgsdirektør for ferie og fritid hos Scandic Hotels, sitter som styreleder, og min tantes kone, Tove Andresen har et helt arbeidsliv bak seg og sitter som styremedlem sammen med meg. Å ha med seg en godt team er nøkkelen til suksess.


Den lille "kraftfabrikken" vår ligger på vakre Tingnes på Nes i Ringsaker kommune. Der går grytene for fullt døgnet rundt, og vi fortsetter å utforske og foredle råvarer fra husdyrproduksjonen som ofte går til spille. Lidenskapen for økologisk norsk kraftmat er ikke bare en trend – det er selve grunnlaget for alt vi gjør. God kraft gir god mat - og god mat gir kraft til livet små og store utfordringer.




Våre produkter - ekte økologisk kvalitetsmat


I hjertet av vår virksomhet ligger tre unike produktlinjer, alle laget med 100% økologiske råvarer eller vilt:


  1. Superkraft:

    Vårt flaggskipprodukt er et kraftpulver laget av langtidskokt kraft fra økologiske eller ville dyr. Rikt på kollagen og essensielle aminosyrer, representerer dette produktet essensen av vår filosofi – å utnytte hele dyret og gi næring tilbake til jorden og menneskene.


  2. Superfett:

    Dette er vårt 100% rene, naturlige fett fra økologiske eller vilte dyr. Perfekt for matlaging og som en kilde til essensielle fettsyrer og fettløselige vitaminer.


  3. Superinnmat:

    Vår linje av tørket, økologisk innmat er en konsentrert kilde til essensielle næringsstoffer. Vi kaller det "naturens multivitamin" av en god grunn!


Disse produktene er ikke bare mat – de er en hyllest til tradisjonelle matlagingsmetoder og en bro mellom vår fortid og en mer bærekraftig fremtid.

Superinnmat, Superfett og Superkraft på et bord med natur i bakgrunn


 

Samarbeid med økologiske gårder - Hjertet i vår virksomhet


Vår suksess hadde ikke vært mulig uten våre fantastiske samarbeidspartnere i landbruket. Vi er stolte av å samarbeide med gårder som Hovelsrud Gård, Piltingsrud Gård , Homlagarden , Ousdal Gård , Heinrich Jung og Stensaas Reinsdyrslakteri, som alle deler vår dedikasjon til økologisk landbruk og dyrevelferd.




Bilder: Hovelsrud Gård, Ousdal Gård, Piltingsrud Gård. Homlagarden, Heinrich Jung, Stensaas Reinsdyrslakteri.


Disse gårdene er ikke bare leverandører – de er medreisende i vår misjon om å fremme et mer bærekraftig og helsebringende matsystem. Hver gang du nyter et Superkraftmat-produkt, smaker du på lidenskapen og omsorgen fra disse hardtarbeidende bøndene. De står alle for innovasjon i økologisk matproduksjon.



Denne uttalelsen understreker vår dedikasjon til å utnytte hver del av dyret, minimere matsvinn, og samtidig skape produkter av høyeste kvalitet. Det er en tilnærming som respekterer både dyrene og planeten.


Vi vil fortsette å bane vei for fornuftig bruk av våre matressurser


Denne prisen er en stor inspirasjon til å fortsette denne reisen. Med de 50 000 kronene som følger med prisen, planlegger vi å investere i forskning og utvikling for å skape enda flere innovative produkter.


Vi ser også muligheter for å utvide vår rekkevidde, ikke bare i Norge, men potensielt også internasjonalt med våre produkter på norsk vilt. Tanken på at våre produkter kan nå kjøkken over hele verden, er både spennende og motiverende.


En invitasjon til deg


Til deg som leser dette: Du er en viktig del av vår suksess. Enten du er en langvarig supporter eller nylig har oppdaget Superkraftmat, så er din støtte til økologisk matproduksjon utrolig viktig for å skape ringvirkninger for økologisk drift.


Og dere skal vite at vi blir utrolig motivert og glad over alle de fantastiske tilbakemeldingene vi får, og delingene deres på sosiale medier hvor Superkraftmaten har blitt en viktig del av matlagingen deres. Fra supper og gryter, til daglige kraftkopper og smootier med innmat. Dere er så kule!


Vi blir veldig glad for alle som deler sine erfaringer med oss. Både positive og negative. Fortell oss hvordan du bruker våre produkter i ditt kjøkken, og om det er noe du vil at vi gjør bedre eller annerledes. Vi lærer og vokser sammen med våre kunder.



En ydmyk takk


Siv Hauge smilende med to Superkraft produkter i hånden

Til slutt vil jeg uttrykke min dypeste takknemlighet. Til våre dedikerte bønder, våre trofaste kunder, våre støttespillere i Innovasjon Norge og Klosser Innovasjon, og til alle som deler vår lidenskap for ekte, økologisk kraftmat: Tusen hjertelig takk!


Denne prisen tilhører like mye dere som den gjør oss. Den er en påminnelse om at når vi jobber sammen – bønder, produsenter, og forbrukere – kan vi skape virkelig positive endringer i vårt matsystem.


La oss fortsette å arbeide sammen for å fremme økologisk mat, støtte bærekraftig landbruk, og skape en sunnere planet – en kraftkopp av gangen.


Med ydmyk takknemlighet og fornyet inspirasjon,

Siv Hauge og hele Superkraftmat-familien




PS: Jeg vil gjerne høre fra deg! Del dine favorittoppskrifter med våre produkter eller fortell oss hvordan du inkorporerer økologisk mat i din hverdag i kommentarfeltet nedenfor. La oss inspirere hverandre til å utforske kraften i ren, næringsrik mat!



Har du lyst til å koke din egen kraft men vet ikke helt hvordan? Da kan du få noe tips i denne videoen jeg laget for noen år siden.






106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments