top of page

Urkraftmat - helt ærligI Urkraftmat er vi godt over gjennomsnittet opptatt av mat. Vi er opptatt av hele prosessen fra jord til bord, og hvordan matdyra lever sine liv fra fødsel til slakt.


Mat er mer enn noe som skal gjøre oss mette, ernære oss og gi oss nytelse og glede. Mat er følelser, politikk, kultur, samvittighet og ikke minst identitet. De som spiser likt hører liksom til i samme gjengen. Veganere, vegetarianere, kjøttspisere, de som ikke vil ha ultraprosessert mat og ikke minst oss kraftmatentusiater. (Hei gjengen!)


I tidligere tider, når mat var noe som man høstet og spiste når det var tilgjengelig, var nok det største problemet at det i perioder var for lite av den. Vi vil jo ikke tilbake dit, men vi hadde hatt godt av å få et mer naturlig forhold til maten igjen. Spise råvarebasert lokal mat, spise når vi er sultne, slutte når vi er mette og ikke minst ikke ha ubegrenset tilgang på drittmat hele fuckings tiden!


Det er ikke å komme unna at dagens matproduksjon er kritikkverdig. Det er for lite fokus på kvalitet og for stort fokus på profitt. Det er helt ville vesten i matindustrien. Det er ikke er grenser for hva de finner på av fullstendig meningsløse ting vi skal kjøpe.


Som matprodusenter har vi et ekstra ansvar for å produsere mat som er råvarebasert og næringsrik, og å påse at de vi handler våre råvarer fra, behandler både moder jord og dyra med respekt. Og å være ærlige når vi snakker om produktene våre.


Vi forbrukerne er lett påvirkelig, og jeg har selv mange ganger gått rett på limpinnen av en fin innpakning, riktig ordbruk på etiketten og fristende bilder. Men heldigvis har vi et strengt regelverk i Norge, så alle må oppgi alt de har puttet i produktet på pakken, under ingredienser. I dag leser jeg alltid ingredienslisten. Med et våkent øye kan du lett velge mat som er råvarebasert.


I våre produkter kan vi garantere at du alltid vil finne kun 100% råvarer.


Alle Urkraftmat sine samarbeidspartnere driver økologisk landbruk, og har et stort fokus på dyrevelferd. Beitedyra går ute hele året, blir 100% gressfôret på norsk økologisk dyrket gress og ville vekster i beitesesongen, og er helt fri for antibiotika. Kyllingene er gressbeitende hele sommeren, og om vinteren har de alt de trenger inne for å leve så naturtro liv som mulig. Sånt blir det Dyrevelferdsmerker av! Denne måten å produsere mat på gir råvarer i den form de er ment å være fra naturens side. Proppfulle av næringsstoffer i naturlig balanse.


Vi produserer Urkraft på deler av dyret som vi ikke kan tygge og spise i sin rene form. Vi koker bein, skrog, føtter, brusk, sener og hud til en skikkelig næringsrik kraft. God ressursbruk som i tillegg gir god mat. Blir ikke bedre enn det.


Og visste du at det er kun i langtidskokt kraft du får frigjort kollagen? Kollagenstukturene trekkes ut i vannet som mindre bestanddeler (peptider og aminosyrer), og gjør at vår fordøyelse kan ta det opp i kroppen for å bygge nye kollagenstrukturer. Ved å ha nok av disse aminosyrene tilgjengelig, gir du kroppen mulighet til å danne nye strukturer. For det er ikke sånn at kollagen automatisk blir til ny kollagen. Men det er tilgjengeligheten av de riktige aminosyrene som er nøkkelen her.


Kraft er derfor en helt unik kilde til disse viktige byggeklossene som vi trenger for å bygge sterk hud, brusk, bindevev eller tarmslimhinne, bare for å nevne noen av strukturene i kroppen som har kollagen som en viktig bestanddel.


Urkraften har vi valgt å tørke for å gjøre det enkelt for deg å bruke, og enkelt for oss å distribuere. Istedenfor mange tunge liter med kraft som vil ha kort holdbarhet, sender vi deg en poser på 100 g (som blir til 5 liter ekte kraft) som du kan ha i kjøkkenskuffen i minst 3 år uten at den blir dårlig. Du tilsetter kun kokende vann til den mengden med Urkraft du trenger, også har du lett tilgjengelig kraft når du enn måtte trenge en kopp med styrkende næringsrik kraft, eller skal lage noe digg kraftbasert mat.


Nå får vi snart kraftbein av elg, hjort og reinsdyr igjen også, så gled dere til flere nye spennede produkter i ukene fremover.


Det er mange av dere som venter på tørket innmat. Det kommer på lager om noen uker også.


Fakta om tørking av mat
Enkelt forklart handler tørking – logisk nok – om å fjerne all væske fra maten.
Tørking er en av de eldste metodene man kjenner som kan brukes til å konservere mat. Primitive samfunn praktiserte tørking av kjøtt og fisk i solen lenge før historisk tid.
Tørket mat kan lagres i lange perioder uten at produktkvaliteten endres. Hovedårsakene til dette er at mikroorganismer ikke kan vokse og formere seg uten vann, og mange av enzymene som kan føre til uønskede endringer i den kjemiske sammensetningen av maten heller ikke kan ikke fungere uten vann.110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page