Mat er mer enn noe som skal gjøre oss mette, ernære oss og gi oss nytelse og glede. Mat er følelser, matsikkerhet, beredskap, politikk, kultur, samvittighet og ikke minst identitet. De som spiser likt hører liksom til i samme gjengen. Ta for eksempel veganere eller rene kjøttspisere. Dette er ofte meget polariserte gjenger som krangler så busta fyker. Det kan virke som de er på hver sin planet. Null forståelse for hverandres synspunkter. Det er trist når det blir krig om maten, men det er ikke noe nytt, bare at det nå ikke er krig om hvem som skal få mat, men hva som er riktig mat. Vi er heldige her i Norge. Vi har mer enn nok. Iallfall så lenge vi kan importere det vi ikke kan, eller velger å ikke produsere selv.
Vi i Superkraftmat tilhører gjengen som er opptatt av at maten skal produseres på norske råvarer, uten giftstoffer og på lag med natur og dyr. Gjengen vår velger mat som er basert på økologiske råvarer og som ikke er ultraprossesert. Og vi er opptatt av matberedskap! Vi tenker at vi bør produsere maten vår selv, så langt det lar seg gjøre. Vi ærer dyret ved å utnytte rubbel og bit, og vi lar oss ikke skremme av de som hevder at naturlig mettet fett er farlig, rødt kjøtt gir kreft eller at vi må spise mange ganger om dagen for å holde blodsukkeret stabilt.
I tidligere tider, når mat var noe som man høstet og spiste når det var tilgjengelig, var nok det største problemet at det i perioder var for lite av den. Vi vil jo ikke tilbake dit, men vi hadde hatt godt av å få et mer naturlig forhold til maten igjen. Spise råvarebasert lokal mat, spise når vi er sultne, slutte når vi er mette og ikke minst ikke ha ubegrenset tilgang på drittmat h e l e f u c k i n g s t i d e n !
Det er ikke å komme unna at dagens matproduksjon er kritikkverdig. Det er for lite fokus på kvalitet og for stort fokus på profitt. Det er jo helt ville vesten i matindustrien! Det er ikke er grenser for hva de finner på av fullstendig meningsløse ting vi skal kjøpe - og spise.
Som matprodusent har vi et ekstra ansvar for å produsere mat som er trygg, men også råvarebasert og næringsrik. Vi har også et ansvar for å påse at de vi handler våre råvarer fra behandler både moder jord og dyra med respekt. Og vi må være ærlige når vi snakker om produktene våre.
Alle Superkraftmat sine samarbeidspartnere driver økologisk landbruk, og har et stort fokus på dyrevelferd. Beitedyra går ute hele året, blir 100% gressfôret på norsk økologisk dyrket gress og ville vekster i beitesesongen, og er helt fri for antibiotika eller andre medisiner.
Kyllingene er utegående hele sommeren, og om vinteren har de alt de trenger inne for å leve så naturtro liv som mulig. Sånt blir det Dyrevelferdsmerker av! Denne måten å produsere mat på gir råvarer i den form de er ment å være fra naturens side. Proppfulle av næringsstoffer i naturlig balanse.
Kollagenrik Superkraft! Langtidskokt kraft er en helt unik kilde til viktige byggeklosser som vi trenger for å bygge sterk hud, brusk, bindevev eller tarmslimhinne, bare for å nevne noen av strukturene i kroppen som har kollagen som en viktig bestanddel.
Superkraften har vi valgt å tørke for å gjøre det enkelt for deg. Istedenfor mange tunge liter med kraft som vil ha kort holdbarhet, kan du ha Superkraften i kjøkkenskuffen i minst 3 år uten at den blir dårlig. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det er sånn at tørket mat har veldig lang holdbarhet om det oppbevares lys- og lufttett.
Du tilsetter kun kokende vann til den mengden med Superkraft du trenger, så har du ekte langtidskokt kraft klar når du enn måtte trenge en kopp med styrkende næringsrik kraft, eller skal lage noe digg kraftbasert mat.
Fakta om tørking av mat
Enkelt forklart handler tørking – logisk nok – om å fjerne all væske fra maten.
Tørking er en av de eldste metodene man kjenner som kan brukes til å konservere mat. Primitive samfunn praktiserte tørking av kjøtt og fisk i solen lenge før historisk tid.
Tørket mat kan lagres i lange perioder uten at produktkvaliteten endres. Hovedårsakene til dette er at mikroorganismer ikke kan vokse og formere seg uten vann, og mange av enzymene som kan føre til uønskede endringer i den kjemiske sammensetningen av maten heller ikke kan ikke fungere uten vann.
Comentarii