top of page

Bouef Bourguignon ala gryte i ovn!

Oppdatert: 25. mar.

Nam nam! Her har en av våre kunder virkelig slått på stortromma og laget et helt vidunderlig festmåltid!










 

Ingredienser

  • Gulrøtter

  • Aroma sjampinjong

  • Cherrytomater

  • Hermetiske hakkede tomater

  • Gourmetløk

  • Hvitløk

  • Chilli

  • Paprika

  • Morene eller perle poteter

  • Bibringe/høyrygg av okse eller vilt

  • Kyllingkraft av Urkraft

  • Oksekraft av urkraft eller viltkraft

  • Timian

  • Olivenolje

  • Smør

  • Rødvin

I ovn på ca 160grader i 2,5-3t



Fremgangsmåte


1. Start med og varm olje og smør i gryta, ha oppi skivet hvitløk

og chilli som du freser raskt til den blir lett gylne. Hell oppi

hakkede tomater som du varmer opp og lar putre med litt

sukker i noen minutter.


2. Bland sammen 2 liter kraft av kylling og okse, han oppi gryta.


3. Brun kjøttet i en stekepanne med litt olje før du har dette oppi

gryta sammen med restene av grønnsakene. Her bruker jeg og

ha oppi hele sopp, hele poteter, hel gourmet løk, hakkede

gulrøtter og paprika.


4. Hell ca 0,5-1 l flaske rødvin (gjerne en kraftig fransk rødvin)


5. Bland sammen og hakk timian over før du setter på lokket og

setter gryta i ovnene. Smak til underveis med litt salg og

pepper.


Serveres gjerne med godt landbrød eller focaccia med pisket smør.

Oppskrift av Arno Alexander Panzer



 



433 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page