En deilig smaksrik og mettende rett som jeg har laget min egen vri på. Det er det som er så gøy med å lage mat - det er lov å bryte alle regler!
Bli inspirert av oppskrifter, men lag gjerne din egen vri ut fra hva du har i skapet hjemme. Du kan ta vekk råvarer du ikke tåler eller liker, og smake deg frem til din egen favoritt. Denne varianten av den Indiske retten Murgh makhani (butter chicken) lagde jeg i går, med det jeg hadde hjemme og med Superkraft kylling TOKYO. Den sikrer alltid smaken! Min kjære tåler ikke nøtter, derfor utelot jeg det. Men bruk gjerne cashewnøtter i sausen.
Her en min vri:
INGREDIENSER
1 hel økologisk Hovelsrudkylling
2 beger meg økologisk yoghurt naturell fra Rørosmeieriet
2 ss Superkraft TOKYO
1 ss chilipulver
1 ss bukkehornkløver
1 ss spisscumen
1 hel fersk chili
5 båter fersk hvitløk
3-4 cm med fersk ingefær
3-4 hele kardemommefrø (knus i mortel)
10 stk cherrytomater
2 ss Superfett kylling
1 boks passata (tomatsaus)
150 g økologisk smør fra Rørosmeieriet
1 liten boks med kremfløte
Fersk koriander
2 lime
NAN
500 g økologisk siktet speltmel fra Ousdal Gård
1,5 dl økologisk H.melk fra Rørosmeieriet
1 ss sukker
1 ts salt
15 g gjær
1 ts bakepulver
2 dl økologisk yoghurt naturell fra Rørosmeieriet
RAITA
1 rødløk
1 agurk
1,5 dl yoghurt
1 ts salt
1 neve mynte
saften av 1 lime
SLIK GJØR DU DET
Del kyllingen inn i grove biter. Ikke fjern beina, bare del den i lår, skrog og forbein.
Bland yoghurt med 1 ss Superfett kylling og alle krydderne, og dynk kyllingen godt i blandingen. La dette ligge å kose seg sammen i kjøleskapet i minst 4 timer (gjerne over natten)
Ha kyllingen og yoghurtblandingen i en stor ildfast form og stek på 220 grader til kyllingen har fått en brun skorpe. Kyllingen trenger ikke være helt gjennomstekt da den skal koke videre i sausen.
Mens kyllingen baker i ovnen lager du deigen til nan, rita og sausen..
NAN
Varm melk til kroppstemperatur og ha i gjær og sukker. Visp godt og la stå 5 minutter.
Mål opp mel, bakepulver og yoghurt og bland alt sammen til en passe klissete deig.
Sett på et lunt sted i ca 1 time. Skal heve til dobbel størrelse.
Lag små ovale brød av deigen, klem de godt ut og stikk noen hull med gaffel og pensle med smør og ha på finkuttet hvitløk og koriander (valgfritt selvfølgelig)
Stek på 250 grader til de er ferdig.
SAUS
Ha hvitløk, chili, ingefær, cherrytomater delt i to og 1 ss Superfett av kylling i en stor kjele. Fres til blankt og tilsett passaten. La putre noen minutter. Tilsett fløte og rør deretter inn kaldt smør. Smak til med litt fersk lime og evt mer Superkraft TOKYO.
RAITA
Kutt agurken og rødløken i små biter. Bland alt sammen med yoghurten, salt og mynte. Smak til med fersk limesaft. Ha i kjøleskapet til maten er ferdig.
Når kyllingen er ferdig bakt heller du all den deilige kraften og fettet fra formen over i sausen. La putre sammen mens du tar kjøttet fra beina på kyllingen.
Skinnet pleier jeg å ta av og steke i stekepannen med Superfett til det blir crispy. NAM!!
Ha kyllingkjøttet i sausen og la putre mens du steker nanbrødene. Ha over fersk koriander i før servering.
Det er også godt med basmatiris til.
Tenn lys på bordet og nyt hver bit.
Og husk å ta vare på beina, som du kan koke deilig kraft på!
Kraftfull hilsen fra Siv 🔥
Comments