Ekte hjemmelaget leverpostei er veldig lett å lage. Ikke tar det lang tid heller. Sett av 20 minutter til å mikse sammen ingrediensene, og den timen den skal steke den i ovnen kan du jo gjøre noe annet. Så da tenker jeg vi sier at det tar 20 minutter å lage 6 (eller dupliser oppskriften og lag 12!) bokser med skikkelig næringsrik leverpostei, uten alt det tullet de putter i den du får kjøpt i butikken.
Du kan bruke lever av mange ulike dyr, her har jeg brukt lever fra reinsdyrkalv. Jeg brukte lettsaltet sideflesk av svin, Superkraften REIN SMAK, hvit saus og ansjos, men her kan man leke seg i det uendelige med ingredienser. Slik lagde jeg denne:
Ingredienser:
1 kg reinsdyrlever
400 g salt sideflesk av svin
2 ss Superkraft av reinsdyr med timian og einebær
grovkvernet pepper
4 ansjosfileter
2 ss ansjoskraft (fra boksen)
1 stor løk (jeg brukte rødløk)
2 ss Superfett av reinsdyr, smeltet
Hvit saus:
100 gram smør
ca 100 g sammalt spelt fra Ousdal gård
ca. 100 g siktet økologisk hvetemel
ca 3-4 dl H-melk (til passe tykk konsistens)
litt revet muskat
1 ss Urkraft av Reinsdyr med timian og einebær
3 egg
Fremgangsmåte:
1. Lag hvit saus.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn melet. Spe på med melk til passe konsistens. Rør hele tiden mens en koker på middels varme. Ha i Superkraftpulver og smak til med muskat. La sausen avkjøle seg før du pisker inn 3 hele egg.
2. Lag leverrøren.
kyll leveren og tørk av. Skjer vekk slintrer og hinnen (jeg er ikke så nøye på å ta av hele hinnen, det er jo sikkert kollagen i den tenker jeg, og det vil jeg ha). Kutt leveren og sideflesket i fine biter og ha i foodprosesseoren sammen med kraft, ansjos, ansjoskraft og nykvernet pepper. Kjør det hele til det er en fin masse.
3. Bland den hvite sausen sammen med levermassen. Smak til og du trenger mer smak. Tilsett Superkraft evt.litt havsalt og mer pepper.
4. Hell røren i små aluminiumsformer og stek i vannbad i ovnen på 170 grader i ca. 1 time.
Dette gir ca 6 bokser med leverpostei.
Nytes på ferskt brød med syltet rødbet eller syltet agurk, eller med for eksempel verdens beste kimchi fra Eimealt (eimealt.no)
Comments