top of page

Lara og Julian's hjemmelagde Ragu!

Oppdatert: 19. juli 2024


Kjære Superkraftmat-venner


Min datter Lara og hennes Julian har skapt en fantastisk ragu som jeg er stolt av å dele med dere. Denne improviserte oppskriften bruker vår Superkraft (tidligere kalt Urkraft) og er perfekt for erfarne matlagingsentusiaster. La dere inspirere!


Ingredienser:

  • Kjøttdeig (blanding av lam og storfe)

  • Bacon eller pancetta

  • Margbein, delt i to (valgfritt)

  • Superfett av kylling fra Superkraftmat

  • Olivenolje

  • Grønnsaker: selleristang, gulrot, løk, hvitløk

  • Tomatpuré

  • Rødvin

  • 1 kopp Superkraft av angus med havsalt

  • 1 kopp Superkraft av kylling med havsalt

  • Fiskesaus

  • Krydder: laurbærblad, oregano, basilikum, timian, salt, pepper

  • Fløte

  • Pastarør

  • Parmesan

  • Fersk basilikum


Fremgangsmåte:


Forberedelser:

  • Forvarm ovnen til 200°C

  • Brun margbeina i ca. 20 minutter

  • Finhakk grønnsakene


Lag raguen:

  • Brun kjøtt og bacon i olje og Superfett

  • Tilsett grønnsaker og la dem "svette"

  • Legg i brunede margbein

  • Tilsett tomatpuré og rør godt


Tilsett væsker og krydder:

  • Hell i vin og deglaser gryten

  • Tilsett Superkraft (angus og kylling med havsalt)

  • Tilsett tomater, fiskesaus og krydder


Langtidskoking:

  • Sett gryten i ovnen på 130°C

  • La den koke i minst 1 time, helst 3 timer eller mer


Fullfør retten:

  • Rør inn fløte

  • Smak til med salt og pepper

  • Reduser til ønsket konsistens


Servering: •

  • Server med fersk pasta •

  • Topp med parmesan og fersk basilikum


Superkraftmat-tips:

  • Bruk Superkraft i stedet for salt for ekstra umami og næring!

  • Smak på margen fra margbeina - den er deilig på brød med litt salt og hvitløk!


Denne raguen er ikke bare smakfull, men også full av næringsstoffer takket være vår langtidskokte kraft og næringsrike ingredienser. Det er en perfekt måte å inkludere helsebringende og sunne ingredienser i et deilig familiemåltid.


Har du prøvd å lage ragu med våre produkter? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under!

Vel bekomme!







Comments


bottom of page