Kjære Superkraftmat-venner
Min datter Lara og hennes Julian har skapt en fantastisk ragu som jeg er stolt av å dele med dere. Denne improviserte oppskriften bruker vår Superkraft (tidligere kalt Urkraft) og er perfekt for erfarne matlagingsentusiaster. La dere inspirere!
Ingredienser:
Kjøttdeig (blanding av lam og storfe)
Bacon eller pancetta
Margbein, delt i to (valgfritt)
Superfett av kylling fra Superkraftmat
Olivenolje
Grønnsaker: selleristang, gulrot, løk, hvitløk
Tomatpuré
Rødvin
1 kopp Superkraft av angus med havsalt
1 kopp Superkraft av kylling med havsalt
Fiskesaus
Krydder: laurbærblad, oregano, basilikum, timian, salt, pepper
Fløte
Pastarør
Parmesan
Fersk basilikum
Fremgangsmåte:
Forberedelser:
Forvarm ovnen til 200°C
Brun margbeina i ca. 20 minutter
Finhakk grønnsakene
Lag raguen: •
Brun kjøtt og bacon i olje og Superfett
Tilsett grønnsaker og la dem "svette"
Legg i brunede margbein
Tilsett tomatpuré og rør godt
Tilsett væsker og krydder:
Hell i vin og deglaser gryten
Tilsett Superkraft (angus og kylling med havsalt)
Tilsett tomater, fiskesaus og krydder
Langtidskoking:
Sett gryten i ovnen på 130°C
La den koke i minst 1 time, helst 3 timer eller mer
Fullfør retten:
Rør inn fløte
Smak til med salt og pepper
Reduser til ønsket konsistens
Servering: •
Server med fersk pasta •
Topp med parmesan og fersk basilikum
Superkraftmat-tips:
Bruk Superkraft i stedet for salt for ekstra umami og næring!
Smak på margen fra margbeina - den er deilig på brød med litt salt og hvitløk!
Denne raguen er ikke bare smakfull, men også full av næringsstoffer takket være vår langtidskokte kraft og næringsrike ingredienser. Det er en perfekt måte å inkludere helsebringende og sunne ingredienser i et deilig familiemåltid.
Har du prøvd å lage ragu med våre produkter? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under!
Vel bekomme!
Comments