top of page

Hudkrem med Superfett

Oppdatert: 30. nov. 2023

Å smøre seg inn med rent fett fra storfe eller elg høres ikke spesielt lekkert ut, det er jeg fullt klar over, men det er faktisk en økende trend, og det med god grunn. Dette oppdaget jeg for noen år siden, da jeg drev UR kraft + kolonial på Grünerløkka i Oslo. Vi satt igjen med masse rent fett etter kraftkokingen vår, og synes det var ille å kaste det. Vi la det ut for salg i kolonialen som stekefett, og det var mange som kjøpte! Hurra for å bruke hele dyret! Og en dag kom det inn en kunde som fortalte at hun brukte fettet til å lage hudkrem. Beef tallow kalte hun det. Da ble interessen min tent!


Etter et kjapt søk på google fant jeg ut at dette ikke var så sært som jeg først trodde. Nettet florerer av innlegg laget av folk som lager sin egen hudkrem av dyretalg. Og det er også mange produkter å få kjøpt. Utrolig at dette ikke er mer kjent..


Fettet er likt vårt eget fett i huden, og trekker seg inn på en naturlig måte. Jeg har prøvd mange ulike kremer oppigjennom årene, og enten legger de seg bare utenpå huden, gjør den irritert eller gir kviser. Eller gjør den bare tørrere.


Denne kremen er helt magisk! Etter å ha nå brukt den i flere år så trenger jeg ikke smøre meg hver dag engang, og jeg er ALDRI tørr lenger. Jeg tror mange av kremene på markedet som er basert på planteoljer forstyrrer hudens naturlige prosesser, og dermed gjør oss helt avhengig av krem.


Her deler jeg min helt enkle oppskrift på kremen jeg bruker, og denne gangen har jeg brukt fett fra 100% gressfôret og økologisk Angus. Fettet er helt rent, og er silt med en fin sil og deretter gjennom en nøttemelkpose for å fjerne siste rest av proteiner.


OPPSKRIFT (med denne oppskriften på 1 glass Superfett har du hudkrem i mange måneder, og kremen er også en supert gave å gi bort)


Start med å romtemperere 1 glass med Superfett av angus (du kan også bruke Superfett av elg, hjort eller reinsdyr)Ha fettet i en tykkbunnet kjele.Smelt fettet på lav varme.Til det er helt smeltet.Jeg bruker ca 3 ss økologisk olivenolje i (dette er for å gi fettet en god smørekonsistent), men du kan med også bruke for eksempel tistelolje, sheasmør eller kokosfett. Jeg bruker olivenolje fordi det har jeg uansett hjemme, og synes det fungerer utmerket.Man kan stoppe der, og hoppe over denne neste prosessen med å tilføre etersiske oljer, men det kaaan lukte litt av fettet så jeg liker å bruke noen dråper god lukt i. Jeg liker Sedertre, som skal ha en sammentrekkende og beroligende virkning på huden. Eukalyptus er oppfriskende og er fin i en dagkrem. Begge lukter godt. Jeg kan anbefale lavendel hvis du vil lage en god og beroligende nattkrem.Sett så fettet til avkjøling i kjøleskapet.Det skal ikke blir helt stivt, men sånn halvveis.


Bruk så en stavmikser for å blande kremen, og for å gi den en kremet konsistens.


Ha så kremen i en ren boks eller glass med lokk. Den har en holdbarhet på noen måneder. Du lukter om den blir harsk, og da kaster du den og lager en ny. Jeg oppbevarer de uåpnede boksene i kjøleskapet, og den jeg bruker i skuffen på badet.Jeg håper dere ble inspirert til å lage deres egen hudkrem av talg nå <3


Varm hilsen fra Siv3 121 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page