top of page

Superduperkraft


 

Vi synes soppverden er utrolig spennende! Kulinarisk og ikke minst som medisin. Det er jo udiskutabelt at medisiner fra sopp har hatt enorm effekt på menneskeheten. Bare tenkt på hva Alexander Flemming sin oppdagelse av penicillin har gjort for oss! Nye medisiner fra soppverden oppdages også stadig. Og visste du at mesteparten av verdens sopper fortsatt er ukjent?
 


Hvorfor kollagenrik kraft og Lion´s Mane?

 

Vi har lenge snakket om å lage en Superkraft med denne spennende medisinske matsoppen. Soppen er utrolig god på smak (hummer, kreps), også har den noen vanvittig spennende effekter på nervesystemet vårt.

 

Vi vet at kollagen er en av de viktigste byggeklossene i alt bindevev. Både hud, hår, muskler, sener, brusk, ledd og knokler er bindevev med kollagen.  

 

En aminosyre det er spesielt mye av i kollagenrik kraft er glysin. De siste årene er det dokumentert at glysin også kan beskytte organer og vev ved generelle inflammatoriske tilstander.

 

Soppen vi bruker dyrkes økologisk her i Norge av Soppkompaniet, og den kollagenrike kyllingkraften produserers vi av økologiske og utegående norske kyllinger fra Hovelsrud Gård og Homlagarden.

 

 


Hjerneceller liker Lion´s Mane!

 

I hjernen har vi noe som kalles nervevekstfaktorer, eller NGFer. Dette er en type protein som hjelper hjernecellene å vokse og lage forbindelser med hverandre.

 

Lion´s Mane-soppen inneholder spesielle stoffer, kjent som ericenones og erinacines, som oppmuntrer hjernen til å lage mer av dette proteinet.

 

Det er som om soppen forteller hjernen å styrke og bygge ut sitt eget nettverk av nerveceller. Dette er spennende fordi det kan bidra til å holde hjernen skarp og muligens hjelpe med å reparere og bygge nye veier i hjernen, noe som er viktig for læring og hukommelse.

 

Samtlige studier på Lions Mane viser at mellom 25 og 30 dager med jevnlig inntak starter NGL (Nerve growth factor). Det betyr at nye nerveceller dannes.

 

Kilder:
Risotto med Superkraft FOKUS

En tradisjonell risotto skal være kremete og ha en nesten flytende konsistens - omtrent som grøt. En grøt kokt i ekte langtidskokt kraft. Her er min oppskrift på risotto med FOKUS.

Vi nyter hver munn full mens vi føler oss smartere for hver bit (hehe).


Ingredienser

 • 300 gram arborioris/risottoris

 • 1 ss superfett av kylling eller angus

 • en stor løk

 • tre fedd hvitløk

 • ca en liter Superkraft FOKUS ( ca 3-4 ss + 1 liter kokende vann)

 • et glass tørr hvitvin

 • revet parmesan (ca 100 g)

 • Kyllingbryst fra Hovelsrudkylling (du kan bruke det måtte ønske av matsopp, asparges, kylling, kjøtt eller sjømat. Denne risottobasen passer til alt!)


Fremgangsmåte


 1. Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i stekepanne på begge sider i Superfett av kylling eller smør, til det har fått en fin gyllen stekeskorpe.

 2. Sett i ovnen på 180 grader °C. La stå til kjernetemperaturen er på 65 °C (cirka 15 minutter). La hvile i 5 minutter.

 3. Finhakk løk, hvitløk og stek i Superfett, tilsett ris og stek til den er blank, tilsett vin og rør til den er kokt inn.

 4. Tilsett varm Superkraft FOKUS litt etter litt, når den er kokt inn, tilsett mer til alt er brukt opp

 5. Kokes under omrøring i 18-20 minutter

 6. Ha en nevne revet parmeasan i, og gjerne en stor skje med smør. Smak til med salt og pepper.

 7. Skjær opp kyllingen og legg over risottoen sammen med fersk basilikum og revet parmesan125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page