top of page

Taco - Urkraftstyle

Oppdatert: 13. okt. 2023

Taco er skikkelig sunn og god hverdagsmat hvis du bruker rene og aller helst økologiske råvarer, rene krydder som er proppfulle av antioksidanter og smak, og ikke minst - kraft! Kraft inneholder masse umamismak som gir en fylde til maten som du ikke får uten å måtte jukse med msg (skrekk og gru!)


Vi har laget en helt egen taco-Urkraft på økologisk Angus, som vi har smaksatt med økologiske krydder som hører hjemme i tacokjøttet. Bytter du ut den ferdige tacokryddermiksen fra butikken med denne kan vi love deg at du aldri vil bytte tilbake! Og kroppen din vil takke deg.






Jeg digger de små tacolefsene jeg kjøper på gutta på Haugen i Oslo. En lefse spises i to jafs og du får den ekte meksikanske feelingen.




 

Ingredienser

Tacokjøtt

  • 500 g kjøttdeig. Jeg brukte kjøttdeig av økologisk og skikkelig feit dølagris fra Sveinhaug gård (beste kjøttdeigen jeg noengang har smakt!), men du kan bruke hvilken kjøttdeig eller renskåret kjøtt som helst, men velg økologisk og norskt kjøtt om du kan. Best for deg, for dyra og for jorda.

  • 1 stor ss Urkraft Angus med meksikanske krydder

  • 1 Superfett av Angus

Guacamole

  • 2 avocado

  • 1 lime

  • 3 fedd hvitløk

  • salt og pepper

  • evt. 1 ss seterrømme

Tomatsalsa

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 5 fedd hvitløk

  • 1 løk

  • 2 chili

  • 1 ts sukker

  • 1 ts Urkraft kylling naturell

Mangosalsa

  • 1 moden mango

  • 2 chili

  • 1 lime




Fremgangsmåte


1. stek kjøttet i superfett sammen med Urkraft av Angus med meksikanske krydder. Kjøttet kan du holde varmt i en liten kjele med lokk til alt det andre er klart.


2. lag tomatsalsa med finhakket chili, løk og hvitløk som du surrer i 1 ts superfett til det er blankt. Ha i Urkraft av kylling, sukker og hakkede tomater og la det småputre i 10-15 minutter (eller så lange du kan, jo lengre den koker jo bedre blir den). Smak til med mer kraftpulver (eller salt). Jeg liker den skikkelig hot, men om du vil ha den mildere kan du ha i mindre chili.


Tips: Jeg anbefaler å doble eller triple oppskriften og ha på glass og oppbevare i kjøleskapet. Den holder seg i mange dager i kjøleskapet og er nydelig som tilbehør til mange kjøtt, fisk og vegetarretter.


3. lag mangosalsa ved å kutte mangoen i biter, chilien i skiver og bland det hele sammen med fersk limejuice og fersk koriander.


Tips: Denne er helt sykt god og jeg anbefaler å doble eller triple oppskriften. Den holder seg i mange dager i kjøleskapet og er nydelig til både kjøtt, fisk og vegetarretter.


4. lag guacamole med modne avocadoer, finhakked hvitløk og ferspresset lime. Kjør det hele med stavmikser og smak til med salt og evt. en rømmeklatt hvis du vil ha den litt sånn silkemyk.


5. jeg varmer alltid lefsene i glovarm stekepanne, men du kan også varme de i aluminiumsfolie i ovnen.


5. server med revet salat og litt rømme om du vil.




Oppskrift av Siv i Urkraftmat



 



159 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page