En tradisjonell risotto skal være kremete og ha en nesten flytende konsistens - omtrent som grøt. En grøt kokt i ekte langtidskokt kraft. Her har en av våre kunder brukt Urkraft kylling naturell, men alle typene med Urkraft kan brukes. Alt ettersom hvilken smak du ønsker på risottoen.
Ingredienser
300 gram arborioris/risottoris
tre ss superfett, jeg bruker kylling, men andre typer fungerer også
en stor løk
tre fedd hvitløk
ca en liter Urkraft kylling naturell ( varmes i egen gryte)
et glass tørr hvitvin
250 gram sopp etter smak (frossen går fint og gjerne kombinasjoner av forskjellig sopp, champignon er også fint)
revet parmesan (ca 100 g)
En bunt asparges, skjæres i ca 0,5 cm skiver
Fremgangsmåte
Stek sopp i superfett, ta ut og legg til siden
Finhakk løk, hvitløk og stek i superfett, , tilsett ris og stek til den er blank, tilsett vin og rør til den er kokt inn.
tilsett varm kraft litt etter litt, når den er kokt inn, tilsett mer til alt er brukt opp
Kokes under omrøring i 18-20 minutter
Tilsett finhakket asparges og sopp de siste fem minuttene, og revet parmesan helt tilslutt.
Nytes som en rett eller som tilbehør til kylling eller viltkjøtt eller confitert and
Oppskrift er innsendt av Siri Spets.
Yorumlar