top of page

Risotto med Urkraft, sopp og asparges

Oppdatert: 12. jun. 2023

En tradisjonell risotto skal være kremete og ha en nesten flytende konsistens - omtrent som grøt. En grøt kokt i ekte langtidskokt kraft. Her har en av våre kunder brukt Urkraft kylling naturell, men alle typene med Urkraft kan brukes. Alt ettersom hvilken smak du ønsker på risottoen.








 

Ingredienser

  • 300 gram arborioris/risottoris

  • tre ss superfett, jeg bruker kylling, men andre typer fungerer også

  • en stor løk

  • tre fedd hvitløk

  • ca en liter Urkraft kylling naturell ( varmes i egen gryte)

  • et glass tørr hvitvin

  • 250 gram sopp etter smak (frossen går fint og gjerne kombinasjoner av forskjellig sopp, champignon er også fint)

  • revet parmesan (ca 100 g)

  • En bunt asparges, skjæres i ca 0,5 cm skiver


Fremgangsmåte


Stek sopp i superfett, ta ut og legg til siden

Finhakk løk, hvitløk og stek i superfett, , tilsett ris og stek til den er blank, tilsett vin og rør til den er kokt inn.

tilsett varm kraft litt etter litt, når den er kokt inn, tilsett mer til alt er brukt opp

Kokes under omrøring i 18-20 minutter

Tilsett finhakket asparges og sopp de siste fem minuttene, og revet parmesan helt tilslutt.

Nytes som en rett eller som tilbehør til kylling eller viltkjøtt eller confitert and



 



Oppskrift er innsendt av Siri Spets.



133 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page