top of page

URKRAFTGRYTE - kraftretten over alle kraftretter!

Oppdatert: 21. nov. 2023


Dette er min signaturrett, og som jeg er umåtelig stolt av. Dere som besøkte UR kraft + kolonial på Grünerløkka i Oslo har kanskje spist den? Den var veldig populær!


Jeg deler gledelig oppskriften med dere. Med denne imponerer du både deg selv, og de du lager mat til. Den metter godt, inneholder alt kroppen trenger av næringsstoffer, også smaker den skikkelig godt! Den passer både til både hverdag og til fest.


Oppskriften er for ca 12 porsjoner, og er du alene eller har liten familie så anbefaler jeg deg allikevel å lage en stor gryte. Frys ned i porsjoner, så har du sunn ferdigmat i fryseren og unngår fella med usunne ferdigretter fra butikken, de dagene som går i ett og matlaging ikke går.
INGREDIENSER1,5 - 2 kilo grass fed skank, nakke, høyrygg av storfe/kalv.

5 ss URKRAFT - 100% naturlig buljong av storfè eller kylling + 1,5 liter kokende vann (blir til ferdig kraft på 1-2-3) 8 stk. stangselleri, kuttet i biter 3 store løk, finkuttet 1 stort hode sellerirot 8 gulrøtter 4-6 pastinakk 8 små kokefaste poteter eller 4 store (kan droppes) 1-2 tørkede chili / eller fersk (smak til etter eget ønske om hot og not) 0,5 liter passata (tomatsaus)

1 kilo bakte cherrytomater 1 hel bakt hvitløk 4 ss tørket timian 3 ss grovmalt pepper 2 ss uraffinert havsalt 1 limeSLIK GJØR DU DET


KJØTTET Kjøttet gnis inn med godt med grov pepper, havsalt og tørket timian.


Stekes/brunes med litt smør eller Superfett i stekepanne eller i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.GRØNNSAKENE Bakte tomater. Økologiske tomater (helst små tomater/cherrytomater) bakes i ovnen på 120 grader med olivenolje, salt og pepper i ca 1 time. Bak 1 hel hvitløk sammen med tomatene.


Kutt alle grønnsaken. Jeg liker litt størrelse på grønnsakene, men det er smak og behag om du vil finkuttet eller ha litt mer rustikke biter.

Surr først løk i Superfett eller smør, ha så i resten av grønnsakene (potetene kan vente til de siste 30 minuttene av koketiden) sammen med grov pepper og ca 1 ss tørket timian.


Klem den myke bakte hvitløken ut av feddene og ha i gryta. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Hell på passata, de bakte tomatene og 1,5 liter ferdig utblandet URKRAFT av storfe eller kylling.


La det hele småputre på svak varme til kjøttet slipper taket og grønnsakene er møre. Ha i potetene mot slutten av koketiden. Klem i saften av 1 lime og smak til med salt og pepper. Ha ferske urter over før servering. Det er veldig godt med nybakt surdeigsbrød med smør ved siden av.


Sitt ned, tenn lys og nyt denne vidunderlige maten som gir kroppen alle de byggestener den trenger, og samtidig tilfredsstiller smaksløkene dine.

Bærekraftig er det også så lenge du velger miljøvennlig produsert kjøtt og kraft.


Kraftklem fra Siv2 774 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page